Concept

Ruimte

Urban Ships maakt wonen, werken en vrije tijd tot een unieke belevenis van schoonheid, harmonie en welbevinden. Wij streven naar een optimale balans tussen functionaliteit en ruimtelijke kwaliteiten als licht, akoestiek en klimaat. Onze schepen zijn opgebouwd met een heldere structuur binnen scheepse verhoudingen. Bovendeks bestaan de schepen uit een voordek, stuurhuis met omloop, deksalon met terras, zonnedek met kraan voor een tender. Benedendeks bevindt zich een voorappartement met eigen opgang, een entreedek met wc, technische ruimte, trappenhuis voor- en midscheeps, slaapkamers met badkamers, wc’s, inloopkastruimtes, waskamer, berging, achterroef met kuip en uitklapbaar zwemplateau.

Comfort

Comfort heeft betrekking op vele aspecten van de manier waarop onze schepen worden ontworpen. Naast de kwaliteit van het binnenklimaat en de efficiente regeling ervan heeft comfort veel te maken met hoe de gebruiker het interieur beleefd, gebruikmakend van zijn zintuigen en de onderlinge afstemming daarvan. Factoren als materiaalgebruik, daglichttoetreding, routing en het beheersen van geluid spelen bij UrbanShips een grote rol bij het ontwerpen van de binnenruimten in relatie tot het totaalontwerp.

Efficiency

Wij streven ernaar om milieubewust te bouwen. De schepen zijn materiaal efficiënt ontwikkeld; door gebruik te maken van moderne computertechnieken treed er nauwelijks materiaalverlies op en creëren wij tevens een zeer efficiënt bouwproces . Daarmee is de levensduur maximaal gewaarborgd. Onderhoud bij de niet-varende uitvoering beperkt zich tot het minimale. Het schip is geheel opgebouwd uit gecoat hoogwaardig staal variërend van een materiaal dikte van 5 tot 10mm. Het casco is conserveert met een hightech 2 componenten verfsysteem met een garantie van minimaal 10 jaar.